Sportmassage

Het doel van een sportmassage is dat het de conditie van de spieren verbeterd. Het is een stevige massage die de doorbloeding en de afvoer van afvalstoffen uit spieren bevorderd. Hierdoor treedt er een sneller herstel op en verminder je de kans op spierpijn. Een sportmassage is niet alleen geschikt voor de sporter maar ook voor mensen die met nek, schouder of rugklachten kampen. Door deze massage kunnen klachten aanzienlijk verminderd worden of zelfs helemaal verdwijnen. Ook wordt een sportmassage vaak gebruikt als activatie voor spieren bijvoorbeeld vlak voor een zware inspanning of een wedstrijd. Dit kan de kans op blessures en spierpijn aanzienlijk verminderen. Een sportmassage kun je dus gebruiken als ondersteuning voor een goede voorbereiding voor een inspanning en een versneld herstel na een inspanning.

Voordelen van een sportmassage zijn:

Het bevordert de bloedcirculatie waardoor er een betere afvoer van afvalstoffen en aanvoer van voedingstoffen in de spieren plaatsvindt. En het versnelt de hersteltijd tussen trainingen door en verlaagd de kans op blessures. Het verlaagd de spanning in de spieren en de prikkelbaarheid van de zenuwen. Het bevordert de lymfewerking en de beweeglijkheid in de gewrichten en het zorgt voor een grotere lenigheid. Het vergroot de afvoer van afvalstoffen uit de spieren. Het bevordert het gevoel van welzijn. Het verlaagt de prikkelbaarheid van de zenuwen. Het verlaagt de kans op blessures. 

Algehele contra- indicaties

Algehele contra- indicaties die gelden voor alle massagevormen zoals die in mijn praktijk gegeven worden. Hiermee wordt bedoeld de redenen waarom er niet of gedeeltelijk niet gemasseerd mag worden. griep, koorts, ontstekingen, infecties, teveel pijn, extreme vermoeidheid, te hoge of te lage bloeddruk, kneuzingen, breuken, gedeeltelijke spierscheuringen (pas na 48 uur), gehele spierscheuringen helemaal niet. Gezwollen lymfeklieren, hartklachten, herstel periode na een operatie, overdadige vochtopeenhoping, immuun ziekte’s zoals hiv, hepatitis. Wondroos, slechte algehele gezondheid, huid aandoeningen zoals blaren, steenpuisten, open wonden. Vaat aandoeningen zoals trombose, arteriosclerose, gedeeltes waar spataderen zitten,. Acute hernia, kanker.

Tarieven

30 minuten  € 35,00
45 minuten  € 52,50
60 minuten  € 70,00
90 minuten  € 105,00