Babymassage

Babymassage is een prachtige kans om even samen met je kindje in alle rust te genieten. In deze hectische tijd hebben we vaak veel te weinig tijd voor de baby. Massage zorgt voor een betere binding tussen ouder/verzorger en kind. Tegelijkertijd is het lichamelijk effect van een massage  bij het kindje groot. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van de spijsvertering. Zo kan het kindje met buikkrampjes erg veel verlichting ervaren. Onrustige kinderen worden vaak rustiger waardoor ze ook vaak beter slapen. Het zijn maar een paar voorbeelden maar er is een scala aan lichamelijke en emotionele effecten van een goede liefdevolle babymassage.

Waarom is babymassage zo goed?

De baby leert zich beter te ontspannen. De bloedsomloop wordt gestimuleerd. Het geeft verlichting bij buikkrampjes. Het zorgt voor een verbeterde weerstand. Het verbetert de eetlust. Het zorgt voor een betere lichamelijke ontwikkeling. Het bevordert de hechting tussen ouder/verzorger en kind. Het verbetert een groot gevoel van geborgenheid en vertrouwen met minder angsten en stress tot gevolg.

Contra-indicaties:

Nagaan of er een verhoogde kans op allergieën zoals bijvoorbeeld notenallergie. Griep of RS virus. Verhoging of koorts. Eerste 48 uur na een vaccinatie. Koortslip. Hoge bloeddruk. Ernstige vaatziekten. Infectieziekten. Open wond of huidirritaties. Kanker. Herstelperiode na een operatie. Antibiotica, ontsteking remmers. Heupafwijking. Navelbreuk. Bij twijfel raad altijd uw arts of  specialist.

Algehele contra- indicaties

Algehele contra- indicaties die gelden voor alle massagevormen zoals die in mijn praktijk gegeven worden. Hiermee wordt bedoeld de redenen waarom er niet of gedeeltelijk niet gemasseerd mag worden. griep, koorts, ontstekingen, infecties, teveel pijn, extreme vermoeidheid, te hoge of te lage bloeddruk, kneuzingen, breuken, gedeeltelijke spierscheuringen (pas na 48 uur), gehele spierscheuringen helemaal niet. Gezwollen lymfeklieren, hartklachten, herstel periode na een operatie, overdadige vochtopeenhoping, immuun ziekte’s zoals hiv, hepatitis. Wondroos, slechte algehele gezondheid, huid aandoeningen zoals blaren, steenpuisten, open wonden. Vaat aandoeningen zoals trombose, arteriosclerose, gedeeltes waar spataderen zitten,. Acute hernia, kanker.

tarieven

30 minuten  € 35,00